روش نصب درايور كليه قطعات سخت افزاري (روش شناساندن كليه قطعات به كامپيوتر)
همان طور كه مي دانيم اولين كاري كه بايد بعد از نصب ويندوز يا تهيه و نصب يك سخت افزار جديد همانند مودم ، كارت گرافيك ، كارت صدا ، موس ، كيبورد ، مانيتور و ... نصب درايور قطعه يا قطعات مورد نظر مي باشد كه به اين عمل اصطلاحا" شناساندن قطعه به ويندوز مي گويند. كامپيوتر براي بهره گيري از تمام امكانات و كارايي هاي آن قطعه و همچنين استفاده صحيح و بهينه از آن قطعه نياز به نصب درايورهاي مخصوص آن قطعه را دارد ، كه معمولا اين درايورها درون سي دي به همراه قطعه عرضه مي شود. اما مسأله اصلي روش نصب اين درايورها مي باشد كه در هر قطعه و با توجه به زمان خريد قطعه و يا نوع ارايه شركت فروشنده متفاوت مي باشد. من در اينجا سعي كردم روش كلي نصب تمام قطعات سخت افزاري را بيان كنم. بنابراين در ادامه مطلب با من همراه باشيد، ضمنا" اين ترفند براي اولين بار از ترفند سي تي ارايه مي شود.
در كل 4 راه براي نصب درايور انواع سخت افزارهاي موجود در كامپيوتر موجود مي باشد كه بستگي به شركت فروشنده متفاوت مي باشد:
نوع اول : Plug & play
در اين نوع قطعات سخت افزاري كه به تازگي رواج بسياري يافته و همان طور كه از نامش پيداست (نصب كن و استفاده كن يا به اصطلاح خودموني تر نصب كن و حاشو ببر! ) پس از نصب قطعه مورد نظر و بالا آمدن ويندوز متوجه مي شويم كه سيستم به طور اتوماتيك خودش قادر به شناختن قطعه مي كند و ديگر نياز به نصب درايور ندارند، در حقيقت درايور اين قطعات در ويندوز موجود مي باشد و نيازي به نصب ندارند.
مانند: بسياري از انواع مودم ها ، كارت گرافيكها و... كه جديدا" به بازار روانه شده اند
نوع دوم : Autorun
در اين نوع از سخت افزارها، شركتهاي توليدي كار را براي مشتريان خود تا حد بسيار زيادي راحت كرده اند ؛ به طوري كه پس از نصب قطعه ، سي دي درايور آن را داخل سي دي رام قرار مي دهيم و پس از اجراي Autorun ، برنامه نصب درايور ظاهر مي گردد كه بنا به دستورات گفته شده عمل كرده و تا پايان عمليات نصب مراحل را دنبال مي كنيم تا نصب به طور كامل به پايان برسد، نصب اين نوع از درايورها كه امروزه بيشتر رواج پيدا كرده همانند نصب يك برنامه ساده روي كامپيوتر مي باشد.
مانند: اكثر كارت صداها ، كارت گرافيكها ، مادربوردها و همچنين وسايل جانبي مثل وب كم ، موس ، كيبورد و...
نوع سوم : سرچ اتوماتيك
در اين نوع سخت افزارها كه امروزه كمتر توليد مي شوند درايور درون سي دي ولي بدون Autorun مي باشد.
مانند : مانند بعضي مودم ها ، كارت رسيورها ، كارت كپچرها و قطعات جانبي مانند انواع مانيتور و...
براي نصب اين قطعات بايد مراحل زير را طي كنيم:
1- روي آيكون MY Computer واقع در Desktop راست كليك كنيد و گزينه Properties را انتخاب كنيد.
2- به سر برگ Hardware رفته و گزينه Device Manager را انتخاب كنيد.
3- در اين صفحه ليست كليه سخت افزارهاي موجود بروي كامپيوتر (چه نصب شده چه نصب نشده) نمايان مي شود، به طوري كه قطعاتي كه به درستي روي كامپيوتر نصب شده اند در داخل گروه سخت افزاري مربوط به خود مي باشند، اما قطعاتي كه نصب نشده اند با علامت سوال زرد رنگ در ليست مشخص شده اند.
خوب، از ميان سخت افزارهايي كه علامت سوال در كنارشان موجود است سخت افزاري را كه قصد داريد درايورش را نصب كنيد انتخاب و روي آن راست كليك كنيد.
4- سپس از ميان گزينه هاي ظاهر شده گزينه Update Driver را انتخاب كنيد.
5- در صفحه ظاهر شده گزينه (Instal from a list or soecific location (Advance را انتخاب كرده و Next را ميزنيم.
6- سپس در صفحه ظاهر شده تيك گزينه اول يعني Search removable media را ميزنيم و تيك گزينه دوم يعني Include this location the search را برميداريم. (توجه كنيد كه سي دي مورد نظر داخل سي دي رام باشد)
7- دوباره گزينه Next را مي زنيم تا كامپيوتر به طور اتوماتيك شروع به جستجوي درايور مورد نظر كند و آنرا بيابد.
8- پس از يافتن درايو معمولا پيغامي مي آيد مبني بر اينكه آيا درايور مورد نظر صحيح است كه در پاسخ گزينه Yes را انتخاب مي كنيم و مراحل نصب به پايان ميرسد.
تذكر: اگر احيانا" باز هم درايور مورد نظر پيدا نشد از روش زير استفاده كنيد.
نوع چهارم : سرچ دستي
در اين نوع نصب كه معمولا" خيلي كم با آن برخورد مي كنيد درايور نه به صورت Aoturun قابل نصب مي باشد نه سرچ اتوماتيك ويندوز قابليت يافتن درايور را دارد.
مانند : برخي مودم ها ، كارت رسيورها و برخي سخت افزارهاي ديگر ...
پس بايد به طور دستي اقدام به جستجو براي يافتن درايور كنيم؛
در اين روش كه شباهت بسياري به نوع سوم دارد مراحل 1 تا 5 نوع سوم را طي مي كنيم، سپس مراحل زير را دنبال مي كنيم:
6- در صفحه ظاهر شده تيك گزينه اول يعني Search removable media را برميداريم و تيك گزينه دوم يعني Include this location the search را مي زنيم.
7- سپس در قسمت Browse دكمه Browse را ميزنيم تا كادر تعيين محل درايور باز شود.
8- در اين كادر درايو سي دي رام (درايوي كه سي دي درايور در آن است) را انتخاب مي كنيم و پس از نشان دادن اطلاعات داخل سي دي رام فولدر درايور را يافته و ابتدا نام فولدر قطعه و سپس نام فولدر مدل قطعه را مي يابيم و آنرا Ok ميكنيم.
9- پس از طي اين مراحل ويندوز شروع به يافتن درايور مي كند كه پس از يافتن آن معمولا" به طور اتوماتيك نصب مي شود كه كار نصب دريور به پايان رسيده است.
نكات:
1- اگر محل درايور درون سي دي مشخص نبود بايد تك تك فولدرهاي موجود در فولدر درايور سي دي را مورد بررسي و سرچ قرار دهيم.
2- با استفاده از اين روش مي توانيد مكان دقيق درايور قطعه خود را درون سي دي بيابيد و آن پوشه را درون هارد خود ذخيره كنيد تا از اين به بعد هر زماني كه نياز به نصب قطعه مورد نظر داشتيد (مثلا" زماني كه ويندوز خود را تعويض مي كنيد) بدون هيچ مشكلي و به سرعت قطعه خود را به كامپيوتر بشناسانيد ، همچنين اگر زماني سي دي درايور قطعه از بين رفت يا بدليل خراش و ترك قابل اجرا نبود نسخه پشتيبان آن را داريد و مي توانيد به سرعت نصب كنيد.
3- اين روش بيشتر زماني مورد استفاده قرار ميگيرد كه شما درايور قطعه مورد نظرتان را نداريد و به دنبال آن درايور هستيد.برچسب: ،
ادامه مطلب